Zprávy ze společnosti Zentiva

Zentiva darovala 404.590 Kč Nadaci Veroniky Kašákové

1. července 2024    /    Zprávy

Zentiva darovala 404.590 Kč Nadaci Veroniky Kašákové

Pomáhat ostatním je v Zentivě samozřejmostí. V průběhu jarních měsíců proběhla v rámci českého kampusu charitativní akce s názvem „Každý kilometr pomáhá.“ Její výtěžek, který tvoří příspěvek společnosti a jejích zaměstnanců, putuje na konto Nadace Veroniky Kašákové. Ta se zaměřuje na pomoc dětem v dětských domovech. Veronika Sovadina Kašáková navštívila Zentivu, aby symbolicky převzala šek a poděkovala jejím zaměstnancům.

Principem akce „Každý kilometr pomáhá“ bylo zapojit zaměstnance Zentivy do sportovních aktivit, ve kterých sbírali kilometry a plnili týdenní výzvy. Každý týden byla ve hře částka pro vybranou charitativní organizaci. V hlasování si zaměstnanci zvolili, že podpoří právě Nadaci Veroniky Kašákové. Díky vysoké motivaci pomáhat ostatním se v rámci výzev vybralo 340.000 Kč, které pak zaměstnanci doplnili svými dary o dalších 64.590 Kč. Měli totiž na dobrovolné bázi možnost proměnit své kilometry ekvivalentem 1 Kč za kilometr na finanční dar pro nadaci. 

Vybrané prostředky poslouží k rozvoji projektu Start, který provází opuštěné děti chvílemi před odchodem z dětského domova a pomáhá jim v prvních krocích jejich dospělým životem. Podpora je zaměřena na to, aby se mladí dospělí začlenili do společnosti a unikli pastem, jako jsou dluhy, závislosti či kriminality. Nadace také provozuje „Dobrodějnu“ na Praze 6 – místo pro vyzvednutí materiální pomoci pro znevýhodněné či pro ukrajinské uprchlíky. Více o nadaci a jejích projektech se můžete dozvědět zde: https://www.nfvk.cz/.