Zprávy ze společnosti Zentiva

Česká asociace umělé inteligence

15. července 2024    /    Zprávy

Zentiva se stává členem České asociace umělé inteligence

Česká asociace umělé inteligence (ČAUI) s potěšením oznamuje, že farmaceutická společnost Zentiva se stává jejím novým členem. Toto partnerství podtrhuje potenciál integrace umělé inteligence do farmaceutického průmyslu a otevírá dveře k novým možnostem v oblasti výzkumu, vývoje a inovací.

„Jsme nadšeni, že se Zentiva připojuje k naší asociaci,“ uvedl Lukáš Benzl, ředitel ČAUI a dodává: „Posláním Zentivy je přinášet zdraví a wellbeing pro všechny generace. A právě v tomto poslání vidíme velkou synergii s vizí asociace podporovat projekty, kde umělá inteligence dokáže zlepšit diagnostiku, zvýšit efektivitu výroby léků a umožnit personalizaci léčby. Vstup takto významné společnosti mezi členy je dalším krokem k naplňování našich cílů, které zahrnují podporu inovací, zlepšení kvality zdravotní péče a posílení pozice České republiky jako lídra v oblasti umělé inteligence a farmacie.“

Společné plány ČAUI a Zentivy se potkávají nejen v pracovní skupině „AI ve zdravotnictví“, ale také v řadě dalších aktivit. „Partnerství s Českou asociací umělé inteligence nám umožní spolupracovat s předními odborníky a firmami v oblasti umělé inteligence, což posílí náš přehled o trendech v AI a příležitostech, které přináší. V Zentivě jsme odhodláni hrát klíčovou roli v pozitivních změnách v poskytování zdravotní péče a prevenci, nejen ve vývoji a výrobě inovovaných léků a léků s přidanou hodnotou, ale také v digitalizaci a personalizaci zdravotní péče pro pacienty,” říká Pavel Šebek, ředitel Vývoje v Zentivě.

O České asociaci umělé inteligence (ČAUI)

ČAUI je největší českou asociací zaměřující se na AI v praxi a již nyní je hybatelem nespočtu transformačních projektů. Platforma asociace je místem, kde se potkávají odborníci z různých oblastí s technologickými dodavateli, veřejnou správou i širokou veřejností.

O Zentivě

Zentiva je panevropská platforma, která vyvíjí, vyrábí a poskytuje vysoce kvalitní a cenově dostupné léky více než 100 milionům lidí v Evropě. Zentiva má 4 výrobní závody ve stoprocentním vlastnictví a širokou síť externích výrobních partnerů. Nabízí řešení v klíčových terapeutických oblastech, jako je kardiologie a oběhová onemocnění, diabetes, onkologie, respirační onemocnění či neurologie, a zaměřuje se na rozšíření svého portfolia v oblasti volně prodejných léčiv a doplňků stravy. Společnost je vlastněna investičním fondem a dosahuje udržitelného dvouciferného růstu, s ambiciózním pětiletým plánem dalšího silného růstu v celé Evropě.

Zentivu tvoří tým téměř 5 000 jedinečných talentů, kteří společně pracují na zajištění dodávek vysoce kvalitních a cenově dostupných léků lidem, kteří je potřebují. Zentiva je skvělým místem pro práci, kde se každý cítí vítán a oceňován, kde může být sám sebou a přispívat tak, jak nejlépe umí. Společně pracujeme na naplňování našeho poslání, přinášet zdraví a wellbeing všem generacím.

 

Kontakty: 

Česká asociace umělé inteligence
Jakub Kubů

Commercial Director
Tlf.+420 774 590 709
E-mail: kubu@asociace.ai

Zentiva
Veronika Ocasio

Communication Manager
Tlf.+420 722 980 358
E-mail: veronika.ocasio@zentiva.com